Ładnie prosze;******
kasia: Zbadać czy dla dowolnych punktów a,b,c,d,e ∊Rn istnieje liczba rzeczywista k taka że
wektor(ab)+wektor(bc)=(wektor(de)+wektor(ea)) −wektor(ed). Jeśli istnieje to podać jej
wartość. W przeciwnym przypadku wskazać punkty a0,b0,c0,d0,e0∊R dla których wektor
(a0b0)+wektor(b0c0)≠k*(wektor(d0c0)+wektor(e0a0))−wektor(c0d0) przy wszystkich k.
31 sty 11:16
g:

Zapis można poskracać, bo np. (ab)+(bc) = (ac)
W pierwszym wyrażeniu zabrakło k, chyba miało być (po skróceniach): (ac)+(ed) = k*(da).
Tak może być jedynie gdy wektory (ac)+(ed) oraz (da) są współliniowe.
31 sty 14:00