matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam o pomoc
kasia:
Wyznaczyć płaszczyznę zawierającą punkty p=(1,0,0,0), q=(0,1,1,0), r=(1,1,0,1). Opisać ją jako przestrzeń afiniczną (R,V), gdzie R i V są wyznaczone jako rozwiązania układów równań
31 sty 11:05