pytanie do..
studia: Witam, mam pytanie do osób, które rekrutację na studia mają już za sobą. Otóz ze wzgledu na
zblizajacy sie termin ostatecznych zmian w deklaacjach maturalnych zastanawiam się czy nie
wykreślić np.: fizyki, z ktorej mam swiadomosc, że nic dobrego z tego nie wyjdzie (może z
30%). I teraz pytanie, lepiej zostawić taki przedmiot (faktem jest, że dodatkowo nawet i te
30% pomoże w rekrutacji, każdy punkt jest cenny) czy lepiej wykreślić i nie narażać się
władzom uczelni (tzn. np.: patrząc na zły wynik z fizyki nie bedą zbytnio skłonni do przyjecia
mnie czy coś takiego)?
Pozdrawiam.
31 sty 01:35
studia: ?
31 sty 07:37
Kamil: Nikt na to nie patrzy czy z przedmiotu rozszerzonego będziesz mieć 6%, 28% czy 36% bo i tak
wszystko przeliczane jest na system punktowy danej uczelni i na tej podstawie rozpatrują oni
twoje podanie o przyjęcie na dany kierunek. Zdecydowanie według mnie warto pisać tą maturę
rozszerzoną z fizyki. W ubiegłym roku naprawdę nie była ona tak straszna i można spokojnie
napisać ją bez większych umiejętności na te 30%, tak naprawdę nic na tym nie tracisz a możesz
jedynie zyskać.
31 sty 08:52
Studia: Jeszcze ktoś chciałby się wypowiedzieć? Dziękuje Kamil.
31 sty 16:31