| ||||||||
Musze to podstawic do wzoru na rozkład dwumianowy wydaje mi sie P(x=K)= | *pk*qn−k ale | |||||||
2 | 1 | |||
p= | = | − prawd. sukcesu w pojedynczej próbie | ||
6 | 3 |
2 | ||
q= | −prawd. porażki w pojedynczej próbie | |
3 |
| ||||||||
P6(k=5)= | p5 q1= | |||||||
1 | 2 | 4 | ||||
=6*( | )5* | = | ||||
3 | 3 | 35 |
| 1 | 2 | 1 | 8 | 160 | |||||||||||||
P6(k=3)= | *( | )3*( | )3=20* | * | = | |||||||||||||
3 | 3 | 33 | 33 | 36 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |