rozwiąż równanie
gosia: z3 + 8=0
30 sty 21:42
gosia: Algebra liniowa
30 sty 21:42
Adamm: z3+8=0
(z+2)(z2−2z+4)=0
30 sty 21:43
gosia: z+2=0
z2−2z+4=0 ?
30 sty 21:51
gosia: z1=−2
Δ=4−4*4=4−16=−12=12*(−1)= 12i
2=
√12i

?
30 sty 22:03
Mila:
√12=2√3
30 sty 22:04
gosia: z1=−2
z2=1−√3i
z3=1+√3i
tylko czy to poprawne rozwiązanie ?
30 sty 22:06
Gosia: 
?
31 sty 10:19
Kuba: Czy ktos moglby to potwierdzić ?
31 sty 18:02
5-latek:
31 sty 18:06
Kuba: To znaczy, że są 3 możliwości ?.
a jak byście zrobili z3+2−2i=0 ?
31 sty 18:20
Kuba: ?
31 sty 18:38