ciągi
Kasia: Suma n poczatkowych wyrazów ciagu an okreslona jest wzorem Sn= 1n. Piaty wyraz ciagu an
jest równy?
30 sty 21:35
30 sty 21:36
yht:
a5 = ?
S5 = a1+a2+a3+a4+a5
S4 = a1+a2+a3+a4
a5 = S5 − S4
S5 = 15
S4 = 14
a5 = 15 − 14 = 420 − 520 = −120
30 sty 21:37
Kasia: dziękuje
30 sty 21:38
Jolanta: Kasiu a nie chciałabyś nauczyć sie tego ?
30 sty 21:39
Kasia: faktycznie dużo jest zadań które ktoś musi mi pokazać, abym zrozumiała i to mi pomaga. W ten
sposób np. to zadanie już rozumiem. Na tej podstawie dochodzę do tego jak je zrobić. Musze je
umieć bo to nie zadanie domowe i nie wyręczam się, robie je aby się nauczyć

Wracanie do
pewnego materiału po pewnym czasie nie dla każdego jest proste haha
30 sty 21:51
Jolanta: Masz jakies pytania?
30 sty 22:13