Rozwiąż układ równań metodą wyznaczników
ela: Rozwiąż układ równań metodą
wyznaczników:
x+y+z=6
x+2y−z=3
dwa równania proszę o szczegółowe rozpisanie rozwiązania
x+2y+z=2
x−2y+3z=4
2x+4x−z=−2
30 sty 19:45
Mila:
x+2y+z=2
x−2y+3z=4
2x+4y−z=−2 chyba takie to równanie?
A:
1 2 1
1 −2 3
2 4 −1
W=det(A)=12
W
x
2 2 1
4 −2 3
−2 4 −1
W
x=−12
===========
W
y
1 2 1
1 4 3
2 −2 −1
W
y=6
=======
W
z
1 2 2
1 −2 4
2 4 −2
W
z=24
=======
30 sty 21:05
Ela: A to pierwsze
30 sty 21:53
ela: a tego z tym błędem nie da się rozwiązać

?
31 sty 15:46
ela: x+2y+z=2
x−2y+3z=4
2x+4x−z=−2
dokładnie takie zadanie bylo tam nie ma błędu
31 sty 15:47