matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Alien:
2
√
2
pomocy
wiedzac ze kat α jest katem ostrym i cos α =
.oblicz tg α.
3
16 sty 20:41
taa:
cos
2
+ sin
2
= 1 1− 8/9 = sin
2
sin= 1/3 tg= sin/cos
1
3
1
tg=
=
3
2
√
2
2
√
2
16 sty 21:06