matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Magda:
12
1.Ciag okreslony jest wzorem a
n
=
. Największy wyraz ciągu który jest liczbą
n+3
całkowitą to ? 2.ciag okreslony jest wzorem : a
n
=−7n+100. Najmniejszy wyraz dodatni jest równy?
30 sty 17:58
Magda:
tylko zadanie 1.
30 sty 17:59
Janek191:
12
a
n
=
n +3
a
1
= 3
30 sty 19:34