prosze o rozwiazanie tego zadania .dziekuje
Magda: Przekatna przekroju osiowego walca ma długosc 10 cm i tworzy z podstawa kat 45 stopni. Oblicz
pole i obietosc walca .
30 sty 17:57
5-latek:

Z rysunku widac ze H=2r to r=
Masz juz wszystko do policzenia
30 sty 18:11
Magda: dziekuje bardzo panu
30 sty 18:22
Magda: Zatem jego boki (wysokość i średnica) wynoszą 5√2 zatem promien to 1/2 tej wartosci.
V=πr
2*h = π*((2.5√2)
2)*2.5√2=98,125√2
Pp=2*π*(2.5√2)
2+2*π*2.5√2*2.5√2=157
Przyjełam za π=3,14 no to chyba dobrze

wyszlo
31 sty 00:13
Magda: czy ktos sprawdzi

0
31 sty 00:16
Magda: 5− latek sprwadz moje wypocinki i ide spac

)))
31 sty 00:42