matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Alien:
Prosze o pomoc
W trójkącie prostokątnym kąt α jest kątem ostrym i
2
cosα =
√
5
Wiedząc, że przeciwprostokątna ma długość 2√5 dm oblicz długości pozostałych boków tego trójkąta
16 sty 20:37
Godzio:
b
cosα =
c
2
* 2
√
5
= b
√
5
4 = b a
2
= (2
√
5
)
2
− 4
2
a
2
= 20 − 16 a
2
=4 a=2
16 sty 22:05
Alien:
dzieki
17 sty 11:06
eekhm:
zrobiłem to lepiej
17 sty 11:08