matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logika
avii:
Jeżeli m=n lub m=−n i m=−n to jakie bedzie ostatecze równanie
16 sty 20:37
paziówna:
m=n ∨ (m=−n ∧ m = −n) ⇔ m=n ∨ m=−n ←tautologia (m = n ∨ m = −n) ∧ m = −n ⇔ taut. ∧ m=−n ⇔ m=−n
17 sty 01:19