matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Kasia:
Różnica ciągu artmetycznego wynosi −7. Więc różnica a30−a19= ?
30 sty 16:44
Adamm:
a
30
=a
1
+29*r a
19
=a
1
+18*r a
30
−a
19
=11*r=−77
30 sty 16:47
Kasia:
dziękuje
30 sty 16:48