pochodne
Beti: Oblicz pochodną:
1 1
y=−−−− + −−−−
cos2x sin2x
wiem że z wlaściwości na dodawanie ale nie wiem co dalej, Ktoś coś?
30 sty 16:21
zef: Licz tak samo jak każdą inną ze wzoru na pochodną ilorazu
30 sty 16:28
Beti: 1 1( cos
2x)
=−−−−−−−−− + −−−−−−−−−−
(cos
2x)
2 (sin
2x)
2
tak? chyba jednak nie
30 sty 16:45
Beti: ?
30 sty 16:49
john2: | (1)' * cos2x − 1 * (cos2x)' | |
| = |
| (cos2x)2 | |
| | 0 − (2cosx) * (cosx)' | |
= |
| = |
| | cos4x | |
| | − (2cosx) * (−sinx) | |
= |
| = |
| | cos4x | |
podobnie drugi ułamek
30 sty 17:14