matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pozdrawiam : )
cynamonek:
Oblicz pole powierzchni i obwód równoległoboku, którego przekątnę o długości 18 i 24 są również dwusiecznymi.
30 sty 16:02
Adamm:
z treści wiadomo że to romb
30 sty 16:13
Adamm:
1
P=
*18*24=216
2
a=
√
9
2
+12
2
=15 L=60
30 sty 16:18