matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Miasto:
∫2
x
3
2x
5
3x
dx Czy rozwiązując taką całkę można wymnożyć i dodać wykładniki?
29 sty 21:50
Adamm:
2
x
*3
2x
*5
3x
=2
x
*9
x
*125
x
=2250
x
2250
x
∫2250
x
dx =
+c
ln2250
29 sty 21:52
Miasto:
Dziękuję za pomoc
29 sty 21:55