matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
Arius:
Jak policzyc calke
dx
dx
1
x
∫
nie znajac wzoru ∫
=
arctg
x
2
+9
x
2
+a
2
a
a
29 sty 20:53
Adamm:
x=3t dx=3dt
1
1
1
x
3∫
dt =
arctg(t)+c=
arctg
+c
(3t)
2
+9
3
3
3
29 sty 20:55
jc:
1
dx
1
x
1
x
=
∫
= 3 *
atan
=
atan
9
(x/3)
2
+1
9
3
3
3
29 sty 20:57