matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka nieoznaczona
fasolus:
Proszę o pomoc w policzeniu tej całki:
√
x
∫
1+
√
x
29 sty 16:56
Adamm:
t
2
=x 2dt=dx
29 sty 16:59
Adamm:
2tdt=dx
29 sty 16:59
fasolus:
wyszło dzięki
29 sty 17:22