ile stron ma ksiązka jezeli do jej ponumerowania zuzyto 999 cyfr?
kiki: ile stron ma ksiązka jezeli do jej ponumerowania zuzyto 999 cyfr?
Czy dobrze myślę:
1...9 9cyfr −9 stron
10...99 90liczb=90*2=180cyfr −90stron
999−180−9=810cyfr
810:3=270 −270stron
RAZEM 369stron?
29 sty 16:19
Janek191:
Tak.
29 sty 16:25
kiki: córka ma oddać zadanie do szkoły tak mi sie wydawało, że jest − zawsze lubiłam matematykę. Nie
byłam pewna, bo córka mówiła, że kolega oddawał i miał wynik 459 a Pani nauczycielka mu
powiedział, że ma dobrze
29 sty 16:33