matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica x-> 0^-
SEKS INSTRUKTOR :
Pomocy z granicą!
x
2
−4
lim
4x−x
3
x−>0
−
29 sty 15:13
Adamm:
x
2
−4
x
2
−4
1
=
=
4x−x
3
−x(x
2
−4)
−x
1
lim
x→0
−
−
=
∞
x
29 sty 15:15
Eta:
x
2
−4
1
f(x)=
=
, x≠{0,−2,2}
−x(x
2
−4)
−x
dokończ....... g=.....
29 sty 15:19