matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
asdfg:
1
∫log
3
x dx = xlog
3
x − ∫
dx = i nie wiem jak to dalej ruszyć
ln3
29 sty 13:03
Adamm:
∫dx=?
x
n+1
podpowiedź ∫x
n
dx =
+c dla n≠−1
n+1
29 sty 13:04
Jerzy:
∫adx = a∫dx = ax + C
29 sty 13:09
asdfg:
Rozumiem, dziękuje, źle na to patrzyłem
x
= xlog
3
x −
+ C
ln3
29 sty 13:12