Monotoniczność
Szymon: ]Monotoniczność
Dlaczego wyrzucamy 1 z dziedziny ?
Jak liczyć równania logarytmiczne typu ln x=1?
I czy może ktoś powiedzieć kiedy liczy się y''?
29 sty 12:56
Janek191:
Bo ln 1 = 0 e0 = 1
29 sty 13:00
Adamm: lnx=1
lnx=lne1
x=e
y''=(y')'
29 sty 13:02
Szymon: Ok, to, że y''=(y')' wiem.
Tylko kiedy to liczyć
29 sty 13:05
Adamm: kiedy godzina następuje?
29 sty 13:06
Szymon: ? Kiedy kończy się 60 minuta?
29 sty 13:18
Jerzy:
Druga pochodna jest potrzebna do punktów przegięcia, wklęsłośći i wypukłości.
29 sty 13:20