matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo warunkowe
slawa:
2
Wykaż, ze jeśli A,B⊂Ω, P(A)=0,8 i P(B)=0,6, to P(A|B)≥
3
29 sty 09:39
g:
P(A)+P(B) = 1,4 więc P(A∩B)≥0,4 (bo P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(A∪B) i P(A∪B)≤1) P(A|B) = P(A∩B) / P(B) ≥ 0,4/0,6
29 sty 11:09