matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
Olaa:
Policzyć granicę w 0 Lim |x|/x −1 Lim x/
√
(sinx)
2
29 sty 01:08
Adamm:
|x|
lim
x→0
+
−1 = 0
x
|x|
lim
x→0
−
−1 = −2
x
x
lim
x→0
+
= 1
|sinx|
x
lim
x→0
−
= −1
|sinx|
29 sty 01:14