iloczyn wektorowy
Sta2zeK: Mam pytanie odnośnie iloczynu wektorowego, spotkalem sie tylko z nim w 3 wymiarach, czy jest
mozliwosc( jesli tak to w jaki sposob)policzenia go w 2 wymiarach aby wyliczyc pole tego
trojkata?:
Obliczyć wysokość trójkąta o wierzchołkach A = (0, 0), B = (−1, 3),
C = (2, 5) opuszczoną z wierzchołka C
Definitywnie powinienem isc juz spac wiec prosze o wyrozumialosc
28 sty 23:44
Jerzy:
Dobranoc.
28 sty 23:47
jc: Przyjmij z=0 i licz tak, jakbyś był w 3 wymiarach.
29 sty 00:11