Bardzo prosze o pomoc <33.
Marta: Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć nie było mnie w szkole i nie wiem jak to liczyć ..
Układy równań: oznaczone, sprzeczne i nieoznaczone:
jak oni to zrobili w szkole:
4x − y = 3
2x − 0,5y = 6
4 −1
−−− = −−−−−−−
2 −0,5
2= 2 = 3/6
2 = 2 = 1/2
układ jest sprzeczny
Nie rozumiem skąd się wzięło 2= 2 = 3/6
mógłby mi ktoś wytłumaczyć.

Z góry dziękuję za pomoc.
16 sty 17:12
Marta: pani w szkole podawała:
a1 b1
−−−− = −−−−−−
a2 b2
jest to układ oznaczony
to równa się jest takie przekreślone
a1 b1 c1
−−−− = −−−−−− = −−−−−−−−
a2 b2 c2
jest to uklad nieoznaczony
16 sty 17:15
Marta: a1 b1 c1
−−−− = −−−−−−−−− = −−−−−−−−
a2 b2 c2
jest to układ sprzeczny
16 sty 17:16
Marta: Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć?
<prosi.
16 sty 17:17
Marta:
16 sty 17:17
Marta: 
?
16 sty 17:19
Marta: wie ktoś jak to zrobić?
16 sty 17:20
Marta: wie ktoś jak to było robione? POMOCYY!
16 sty 17:26