funkcje
insomnia: Mam pytanie i czy dobrze to zrobiłam?
1) Wskaż iloczynową funkcje trójmianu: y = 3x2 + 3x − 6
Czy podając końcowy wzór ma być y = 3(x+2)(x−1) czy y=(x+2)(x−1)
2) Wykresem funkci f(x) = 4(x−4)(x+4) est parabola o równaniu:
A. y = 4(x−4)2
B. y = 4(x + 4)2
C. y=4x2 − 16
D. y=4x2 − 64
Zgadza mi się odpowiedź C.
28 sty 20:25
wmboczek: 1 pierwsza wersja
2 a mi zgadza się D
28 sty 20:30
Adamm: 1) szczerze to nie wiem co to znaczy funkcja iloczynowa, ale jeśli chodzi o postać iloczynową
funkcji kwadratowej to ta pierwsza opcja
2) odpowiedź D
28 sty 20:30
insomnia: A, kurcze, widzę. Bo 4*16 = 64. Ok
28 sty 20:31
insomnia: Adamm o to mi chodziło, tylko trochę nie myślę teraz
28 sty 20:31