przekroj graniastoslupa
nmar:

Trójkąt DBCa
2 jest przekrojem graniastosłupa prawidłowego czworokątnego,
który tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 60st. Oblicz wysokość tego graniastosłupa.
Proszę pilnie o pomoc !
28 sty 19:16
nmar: DBC1 przepraszam błąd
28 sty 19:17
Jerzy:
Za mało danych.
28 sty 19:19
nmar: Właśnie tyle mam w treści i też nie mogę z tego ruszyć
28 sty 19:20
Jerzy:
Takich graniastosłupów jest nieskończenie wiele
28 sty 19:23
nmar: Dobrze, dziekuje zglosze to zadanie nauczycielowi
28 sty 19:25
Eta:
28 sty 19:58
Jerzy:
I co dalej ?
28 sty 19:58
wojtek: to wszystko
28 sty 19:59
Eta:
dla a= 1000 H= 500
√6
dla a=...................
28 sty 20:00
Jerzy:
A skąd wiesz moja miła koleżano,że: a = 5 ?
28 sty 20:03
Eta:
Nie wiem ........
| | a√6 | |
Drogi kolego  podstawa kwadrat o boku długości "a" to H= |
| |
| | 2 | |
28 sty 20:07
Jerzy:
28 sty 20:09
Jerzy:
A gdzie w treści zadania powiedziane,że podstawa ma bok a ?
28 sty 20:11
Eta:
W Chinach : ..... ma bok długości Δ∫∊∑
28 sty 20:17
Jerzy:
28 sty 20:18
Jerzy:
I to rozwiewa moje wątpliwości
28 sty 20:23
Eta:
28 sty 20:24