matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czworokąt wpisany w okrąg
nnmar:
Czworokąt wpisany w okrąg. Proszę o pomoc w obliczeniu miary kąta α. Dziękuję
28 sty 18:25
Adamm:
kąt DOA wynosi 180
o
−40
o
=140
o
140
o
+90
o
α=
=115
o
2
28 sty 18:27