Zadanie maturalne 9
Bogdan:
Zadanie maturalne 9 (4 pkt)
Oblicz wartość funkcji f(x) = |1 − 2x−3| dla argumentu
x = log13 (log212 8 + log12 64 * log12 18 + log212 18 + 491 / log37).
16 sty 17:02
Eta:
Można rzec :
zadziwiające to, a zarazem smutne .
Brak zainteresowania ( wcale nie aż tak trudnymi zadaniami)

Pobawię się więc

x=log
13( log
1228 +2log
128*log
12218+7
2*log73)=
=log
13[(log
128+log
1218)
2+7
log79]=
=log
13[(log
12144)
2 +9]=log
13(4+9)= log
1313=1
x= 1 to: f(x) = I 1 −2
−2I= I2−
14I=
34
odp:
f(x) = 34
P.S. Maturę zdawałam "wieki " temu ....... ale to była matura przez duże
M
To był prawdziwy egzamin dojrzałości ! ( bez komputerów i kalkulatorów

zatem powodzenia

.
18 sty 05:07
Eta:
Poprawię jeszcze chochlika

f(x) = I
1 −
14I=
34
18 sty 05:10