Geometria Analityczna
Nick: Mam dwie proste w postaci parametrycznej . Jak obliczyć kąt między nimi ?
28 sty 17:39
Nick: W przestrzeni R3
28 sty 17:40
Jerzy:
To kąt między wektorami kierunkowymi tych prostych.
28 sty 17:55
Nick: Obliczyłem kąt i wyszedł mi cosα = 5/√34
A w odpowiedzi jest arccos (3*√7)/14
Proste l2: x = −t
y = 1+2t
z = −3
Prosta l2: x = 0
y = −2s
z = 2+s
s , t ∊ R
28 sty 18:03
Jerzy:
Pewnie masz błąd w obliczeniach ( lub odpowiedzi, co się zdarza)
28 sty 18:13
Jerzy:
Pokaż obliczenia.
28 sty 18:14
Nick: Już znalazłem błąd , dzięki . Pomieszałem dane z innego zadania .
28 sty 18:20