matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
kk:
9
x
−5*3
x
−24=0 wytłumaczy mi ktos łopatologicznie jak krowie na granicy jak to rozwiązać? oraz to : log
2
x+9*log
4
x−4=0
28 sty 16:02
Jerzy:
1) t = 3
x
i warunek: t > 0 t
2
− 5t − 24 = 0
28 sty 16:02
Jerzy:
2)
9
⇔ log
2
x +
log
2
x = 4
2
28 sty 16:04