punkty przegięcia
zmęczony matematyką : Wyznacz punkty przegięcia oraz przedziały wklęsłości oraz wypukłości funkcji:
| | 1 | |
f(x)=e1x+1. W potędze jest |
| |
| | x+1 | |
28 sty 12:17
Jerzy:
| | 1 | | 1 | |
f'(x) = −e |
| * |
| |
| | x+1 | | (x+1)2 | |
Teraz policz drugą pochodną.
28 sty 12:20
zmęczony matematyką : | | 1 | | 1 | | −2 | |
f"(x)=e |
| * |
| * |
| |
| | x+1 | | (x+1)2 | | (x+1)3 | |
28 sty 12:27
zmęczony matematyką : i co dalej?
28 sty 12:31
Jerzy:
Nic ... licz jeszcze raz drugą pochodną, bo ta jest zła
28 sty 12:36
Jerzy:
| | 1 | |
W pierwszej pochodnej jest e do potęgi |
| |
| | x+1 | |
28 sty 12:37
zmęczony matematyką : będzie bez minusa przy 2
28 sty 12:39
Jerzy:
Dobra ..
| | 2*e1x+1(x+1) | |
f"(x) = |
| |
| | (x+1)4 | |
28 sty 12:41