Kryterium d’Alamberta: Kryterium d’Alamberta: Prosze o pomoc
buuu: Kryterium Cauchy’ego: Prosze o pomoc

!
a) (2n)
7/ 7
2n
b) (n+1)
n / n
n+1
c) (n+1)*5
n / 2
n+1 * 3
n+2
d) 1 / n*5
n−1
Kryterium d’Alamberta:
a) 4
n+1 / pierwiastek z n*3
n+1
b) (n!)
2 * PI
n / n
2n
c) n
2 * 5
n / 2
n * 3
n+1
d) pierwiastek z n! / n
2 * 4
n+1
e) (2n)! / (n+1)
2n * 3
3n−1
f) n * n! / (2n)!
16 sty 16:53
buuu: pomoże ktosssss
17 sty 12:05
buuu: ponawiam pytanie pomoooooze ktossss?
17 sty 19:08
rogal: wow

! to raczej poziom studiów matematycznych
17 sty 19:10
Mickej: pomoge cosik
17 sty 19:17
Mickej:
pomijam fakt że masz sobie poczytać o tych kryteriach co kiedy i jak
licznik=
n√2*
n√n7 −zadajemy sobie pytanie do czego jest zbieżne
n√n
mianownik=7
2=49 z kazdym kolejnym analogicznie
co do alamberta to f jest milusie
| | n*n! | | (n+1)(n+1)! | | n*n! | |
f) |
| = |
| *( |
| )−1 |
| | (2n)! | | 2n+2)! | | (2n)! | |
rozpisz sobie silnie ladnie pooskracaj i wyjdzie to są proste dzialania na liczbach
17 sty 19:29
Paweł: buu na jakich studiach jesteś
17 sty 19:34
buuu: informatykaa...
17 sty 21:26