matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Patu:
Oblicz: (
√
11−
√
40
+
√
11+
√
40
)
2
. Ma wyjść 40, mi niestety wychodzi coś innego i nie umiem znaleźć błędu.
28 sty 11:07
===:
=11−
√
40
+2
√
121−40
+11+
√
40
=22+2
√
81
=
28 sty 11:48