matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o rozpisanie
Ronnie:
całka ta jest ograniczona z gory "e" a z dołu "
√
e
"
lnx
lnx+1
∫
dx = −
x
2
x
1+1
−1+1
Po podstawieniu wychodzi mi −
−
i nie wiem co dalej
e
√
e
27 sty 23:50
Adamm:
lnx
lnx+1
2
3
∫
√
e
e
dx = [ −
]
√
e
e
= −
−(−
) =
x
2
x
e
2
√
e
3
2
=
−
2
√
e
e
28 sty 00:33
Ronnie:
3
skad wychodzi −
2
√
e
28 sty 01:05