Proszę o zrobienie
Dawid: 1.Obliczyć granice:
lim (√1−2x−x2 − (1+x))/2x
x→0
3. Stosując odpowiednie podstawienie obliczyć całkę:
∫ dxx2 − 6x +12x)
4.Obliczyć całkę funkcji wymiernej:
∫ (2x3 + x2 +5x +1)dx(x2)(x2 −x +1)
5.Obliczyć całki funkcji niewymiernych:
∫ dx(x+1) √1−x
6. Obliczyć całkę
∫ (x−3)dx√3 − 2x −x2
7. Pod jakim kątem linia y = sin x przecina oś OX?
8. Dla funkcji y = (1+x √x)x obliczyć y'(0) − y'(1)
9. Pokazać, że pochodna fukcji f(x) = 1−x + x2 − x3√2 jest fukcją parzystą
10. W jakim punkcie styczna do paraboli y = x2 +1
a) jest równoległa do osi OX
b) tworzy z dodatnim kierunkiem osi OX kąt α= π3
11. Znaleźć kąt przecięcia krzywych y = x 2 i y=x
27 sty 22:48
Szarmant34: ja również proszę o te zadania?
28 sty 08:35