Granica (1+sinx)^(2/x)
Arius: Witam prosze o pomoc z
| | 2 | | 2 | |
lim (1+sin) |
| |
| ma byc w potedze. niestety cos sie nie chcialo dodac |
| | x | | x | |
x→0
+
w zeszycie ma to rozwiazane z twierdzenie (1+
1x)
x = e
tylko nie rozumiem dlaczego, myslalem ze stusujemy je gdy x→
∞
27 sty 16:09
ICSP: limf(x) → 0 (1 + f(x))1/f(x) = e
27 sty 16:20
Adamm: lim
x→0+ (1+sinx)
2/x = lim
x→0+ (1+sinx)
[1/sinx]*2sinx/x = e
2
27 sty 16:21
Arius: Tak tez mam rozwiazane tylko przy ciagach to twierdzenie wygladalo tak ze n→∞
dlatego troche mnie dziwi ze tu x→0
27 sty 16:23