pochodna
Beti: pochodna: y=√asin2x+bcos2x
27 sty 14:34
Jerzy:
| | 2asinxcosx −2bcosxsinx | | (a−b)sin2x | |
f'(x) = |
| = |
| |
| | 2√W | | 2√W | |
27 sty 14:39
Beti: co to za pierwiastek z W?
27 sty 14:41
Jerzy:
W − wyrażenie pod pierwiastkiem ( dla skrócenia zapisu)
27 sty 14:42
Beti: Możesz mi jeszcze tylko powiedzieć co się dzieje z tym cosinusem u góry? bo w ostateczności on
znika. jak to?
27 sty 14:50
Jerzy:
2sinxcosx = sin2x
27 sty 14:52
Beti: aa wzory trygonometryczne

dzięki
27 sty 14:54