matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zal
Wiedza:
Zadanie jest niby z fizyki ale mam problem tylko z przekształceniem wzoru nie wiem skąd sie bierze takie coś |F
1
|=|F
2
| m
1
a=F−F
1
m
2
a=F
2
i skądś sie bierze takie coś
m
2
F
F
1
=F
2
=
m
1
+m
2
może mi ktoś wyjasnić skąd
16 sty 16:42
Wiedza:
α\Podbijam
16 sty 17:27