wyznacz zbior wartosci funkcji
meke: | | x2+2x+1 | |
wyznacz zbior wartosci funkcji f(x)= |
| |
| | x2+4x+3 | |
odp R−{0,1} czemu 0?
27 sty 13:28
ICSP: Ustaliłeś/aś dziedznę ?
27 sty 13:31
meke: D
f=R−{−3,−1}
| | x+1 | | −2 | |
skrocona postac funkcji |
| = |
| +1 wektor [−3,1], stad wnioskuje,ze Zwf=R−{1}, |
| | x+3 | | x+3 | |
ale co z 0?
27 sty 14:42
relaa:
Przecież dla x = −3 funkcja f(x) nie ma sensu liczbowego, więc trzeba wyrzuć wartość jaką
| | 2 | |
przyjmuje funkcja y = 1 − |
| dla x = −3. |
| | x + 3 | |
27 sty 14:47
relaa:
Oczywiście dla x = −1.
27 sty 14:47
meke: kurcze rzeczywiscie, dzieki wielkie za pomoc
27 sty 14:56