matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
lusia:
W ciągu arytmetycznym drugi wyraz wynosi 7 a piąty wyraz 14 różnica tego ciągu wynosi ? proszę o rozwiązania
26 sty 21:45
Jerzy:
a
5
− a
2
= 3r 14 − 7 = 3r
7
7 = 3r ⇔ r =
3
26 sty 21:47
5-latek:
a
5
−a
2
r=
5−2
26 sty 23:24