matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Becia:
Pochodna: y=
√
1+2tgx
26 sty 21:19
Becia:
Wiem wzoru na pierwiastek i wgl.. ale nie wychodzi mi ,:(
26 sty 21:20
Jerzy:
1
2
f'(x) =
*
2
√
1+2tgx
cos
2
x
26 sty 21:20
Becia:
Czemu ta dwójka nad cosinusem?
26 sty 21:23
Jerzy:
1
(2tgx)' = 2(tgx)' = 2*
cos
2
x
26 sty 21:24
Becia:
Hmm a w odpowiedziach jest tg
2
x+1 −−−−−−−−−−−−
√
1+2tgx
26 sty 21:29
Jerzy:
1
Bo: (tgx)' =
= 1 + tg
2
x ( a dwójka się upraszcza )
cos
2
x
26 sty 21:31
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick