matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
kamil:
ciag bn = 1 + (−1)
n
Jak wykazać na podstawie tw o 3 ciągach, że ciąg bn jest rozbieżny?
26 sty 20:18
Adamm:
musi być na podstawie tw. o 3 ciągach? b
2n
=2 b
2n+1
=0 podciągi dążą do innych granic więc granica nie istnieje
26 sty 20:20