.
Marta: | | log √2+x−x2 | |
Zadanie 1. Dziedzinę funkcji f(x)= |
| określają nierówności: |
| | 1−x | |
A. −1<x<1 lub 1<x<2
B. −1≤x<1 lub 1<x≤2
C. −1<x<2
D. −1≤x≤2
Zadanie 2. Równanie prostej równoległej do prostej 2x + 3y – 5 = 0 i przechodzącej przez punkt
(1 –3) ma postać:
A. 2x+3y+7=0
C. 2x+3y=5
D. 2x+3y=7
Zadanie 3. Funkcja kwadratowa o miejscach zerowych (−2) i 5, której wykres przechodzi przez
punkt A(3,0), ma wzór:
A. y= 3(x−2)(x+5)
B. y= 3(x+2)(x−5)
C. y= (x−2)(x+5)
D. nie ma takiej funkcji
| | n+5 | | 1 | |
Zadanie 4. Dany jest ciąg an= |
| . Wyrazy ciągu, które są mniejsze od |
| , |
| | 3n−2 | | 2 | |
mają numery:
A. większe od 12
B. mniejsze od 12
C. mniejsze od 5
D. większe od 5
26 sty 19:47
Aga1.: 1) −x2+x+2 większe lub równe 0 i 1−x różne od 0
26 sty 19:55
Aga1.: 2)
Równanie prostej równoległej
2x+3y+C=0
Oblicz C podstawiając x= 1, a za y= −3
26 sty 19:58
Jerzy:
3) Odp: D)
26 sty 20:01
Marta: W pierwszym zadaniu mi wyszło z −x2+x+2≥0, x∊<−2, −1>
1−x≠0, x≠1
Jednak i tak nie wiem, którą odpowiedź zaznaczyć
A w drugim c=7, czyli odpowiedź A?
26 sty 20:25
Marta: Można prosić o jakieś wyjaśnienie do zadania 3?
26 sty 20:26