matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W zależności od parametru a i b rozwiąż układ równań
Kurosław:
ax+by+az+t=1 ax+y+az+t=1 x+y+az+at=1 Czy trzeba tu użyć teorri Kronecera−Capelliego? Jak zacząć to zadanie i od jakich zależności mogę odgadnąć liczbę rozwiązań?
26 sty 18:59