matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Mysia:
znaleźć macierze podanych przekształceń liniowych we wskazanych bazach: L:R
4
−>r
2
L(x,y,z,t)−(x+y,z+t) u1=(1,0,0,0) u2=(1,2,0,0) u3=(1,2,3,0) u4=(1,2,3,4) v1=(1,0) v2=(1,2)
26 sty 18:01