Pochodna
Beti: Oblicz pochodną:
y=√1+2tgx
26 sty 17:37
Janek191:
| | 1 | |
y ' = |
| *( 1 +2 tg x) ' = |
| | 2 √ 1 + 2 tg x | |
26 sty 17:43
Beti: Tyle to wiem niestety, nie wiem co dalej, bo w odpowiedziach jest inaczej niz mi wychodzi
26 sty 17:47
Janek191:
| | 1 | | 1 + tg2 x | |
... = |
| * ( 2 + 2 tg2 x) = |
| |
| | 2 √1 + 2 tg x | | √1 +2 tg x | |
26 sty 17:50
Beti: Skad sie to wzięło
26 sty 18:03
Janek191:
( 1 + 2 tg x) ' = 0 + 2 *( tg x)' = 2*( 1 + tg
2 x)
Skracamy
26 sty 18:07
Andżej: Dziekuje
26 sty 18:15