logarytm
kama: oblicz
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log525−log23+ |
| log236+log3√3= 2−log218+ |
| =2−log232*2+ |
| = |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
co z log
23
26 sty 16:41
magda:
...= 3,5
26 sty 16:43
magda:
| | 6 | |
..=2−log23+log26+0,5 = 2,5 +log2 |
| = 2,5+1=3,5 |
| | 3 | |
26 sty 16:45
kama: czyli log232 tu jest jakis wzór? przeciez 2x=32
2x= 9 i co tu można
zrobic ?
26 sty 16:46
magda:
0,5log
236= log
2√36=log
26
| | 6 | |
−log23 +log26= log2 |
| = log22=1 |
| | 3 | |
26 sty 16:50
kama: Dlaczego przy dodawaniu podzielisz logarytmy
26 sty 18:33
kama: Jak mogłaś napisać log23+log26 przecież to dodawanie więc trzeba pomnożyć i wychodzi log218
26 sty 18:56
kama: Ktoś może mi wyjaśnić jakim to wzorem poszło?
26 sty 19:08
Mila:
Tam masz:
| | 6 | |
−log3+log2=log26−log23=log |
| =log2(2)=1 |
| | 3 | |
log
a(x)+log
a(y)=log
a(x*y)
| | x | |
loga(x)−loga(y)=loga( |
| ) |
| | y | |
26 sty 19:12
kama: Thank you☺
26 sty 19:29