Pochodna
bbc: Mam taką pochodną:
| | 1 | | e1+it−1 | |
f(t) = [ |
| * |
| ]' |
| | 1+it | | e−1 | |
Jak to ugryźć?
26 sty 15:24
Jerzy:
Skorzystać ze wzoru na iloraz funkcji , po wyłaczeniu ( e − 1) przed pochodną.
26 sty 15:26
Jerzy:
| | 1 | | i*e1+it(1+it) − (e1+it−1)*i | |
f'(t) = |
| [* |
| ] |
| | e−1 | | (1+it)2 | |
26 sty 15:29
bbc: | | e1+it−1 | |
(e−1)* [ |
| ]' = (e−1)*[e1+it−1]'*(1+it) − (e1+it−1)*(1+it)' = .... |
| | 1+it | |
O to chodzi?
26 sty 15:31
Jerzy:
Masz już policzoną.
26 sty 15:32
bbc: Czyli nie taki diabeł straszny...

Dzięki.
26 sty 15:32